Συνταγές
Μπιφτέκια με μοσχάρι και κοτόπουλο χωρίς υδατάνθρακες – Ενδιαφέρουσα συνταγή για διατροφή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Panagiotis Koukouvitis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα
3 κτσ. ελαιόλαδο
1 κτγ. ξύδι
1 κτγ. αλάτι
1 κτγ. μαύρο πιπέρι
1 κτγ. κόλιαδρο τριμμένο
1 κτγ. κοφτό μπέϊκιν πάουντερ
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κυβάκια το κοτόπουλο και το αλέθουμε στο μούλτι με το λάδι και το νερό μέχρι να γίνει πολύ παχύρευστη κρέμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα κόκκινο πιπέρι και δυόσμο.
Η συνταγή είναι από Panagiotis Koukouvitis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Μπιφτέκια λαχανικών με αρακά και πατάτα.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτάκι μπύρα
1 μικρή βρασμένη πατάτα
αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, ρίγανη
1 κτσ. φυτική μαργαρίνη
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1/2 φλιτζάνι αρακά
1 τριμμένο καρότο
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τον αρακά με 1 κτσ. φυτική μαργαρίνη μαζί με τα κρεμμυδάκια και το καρότο.
Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ και ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά.
Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια.
Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία !