Συνταγές
Μπουγατσάκια γλυκά με κρέμα και σιμιγδάλι, άχνη και κανέλα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
200 γραμμάρια ζάχαρη
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα υλικά, (εκτός το βούτυρο) και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, αποσύρουμε και προσθέτουμε βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε φύλλο κρούστας, (κάθε ένα το διπλώνουμε), αλείφουμε λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε κρέμα και τυλίγουμε.
Λίγο βούτυρο επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μισή ώρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη – κανέλα.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα !!
Η Συνταγή είναι της κ. Αικατερίνη Σαρικεχαγιά
Υλικά
1 λίτρo γάλα
240 γρ. ζάχαρη
160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
2 βανίλιες
1/2 φύλλα για μπακλαβά, (κρούστας)
1 βούτυρο ή 1 μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να βράσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα να βράσει και να πήξει.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τη βανίλια και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά να δέσουν τα υλικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και αλείφουμε ένα- ένα τα φύλλα.
Στα μισά φύλλα βάζουμε την κρέμα.
Φωτογραφίες Αικατερίνη Σαρικεχαγιά
Συνταγή: Aναστασία Τ.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!