Συνταγές
Νηστίσιμη χειροποίητη μπουγάτσα με κρέμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Τακοζίδης Βούλα Μάκης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε κατσαρόλα βάζω
-4 ποτήρια νερό
-1 ποτήρι ζάχαρη και τα αφήνω να λιώσει η ζάχαρη
Μόλις βράσει χαμηλώνω την φωτιά και βάζω
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-4 βανίλιες και σιγά σιγά ρίχνω ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πολύ καλά, μόλις σφίξει ρίχνουμε 2 κτσ. βούτυρο, την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βρέχουμε με λιωμένο βούτυρο, ανά 5 κομμάτια βάζουμε κρέμα και σκεπάζουμε καλά στης άκρες.
Ψήνουμε για 40 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο, ίσως και λιγότερο μόλις έχει ροδίσει) στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσει, σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Η συνταγή είναι από Τακοζίδης Βούλα Μάκης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μπουγάτσα με πολύ ωραία αρωματική κρέμα !! .
Υλικά συνταγής
-1 πακέτο φύλλα Κρούστας
-1½ λίτρο φρέσκο γάλα
-200 γραμμ., (1 φλ. & 2 κτσ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
-2 κτσ. βούτυρο
-1 φλ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1/2 κουτ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
-1 πρέζα αλάτι
-βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
-κανέλα
-ζάχαρη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα ,το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.