Συνταγές
Νηστίσιμα μπακλαβαδάκια με ελαιόλαδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό φύλλο κρούστας
400 γρ καρύδι
250 γρ αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
4 κουταλιές ζάχαρη
Ελαιόλαδο για αλειμμα των φύλλων
ΣΙΡΟΠΙ
1 Κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
5 γαρυφαλακια
1 ξυλάκι κανελας
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 7 με 8 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Λαδώνουμε κάθε φύλλο και 2 – 2 τα διπλώνουμε στη μέση, βάζουμε τη γέμιση στη μισή επιφάνεια του φύλλου και τυλιγουμε ΡΟΛΑΚΙΑ, τα τοποθετούμε στο ταψί τα λαδώνουμε τα κόβουμε βάζουμε μερικά γαρυφαλακια εδώ εκεί ραντίζουμε με λίγο νερό
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 με 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε μερικές ώρες να τραβήξει.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μπράουνις με ελαιόλαδο και παγωτό
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά, βιολογικά
120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
8 μπάλες παγωτό βανίλια
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20′
Ψήσιμο 25′ – 30′
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε κατσαρολάκι που στερεώνουμε πάνω σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε και το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Τελος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
glykesistories.gr