Συνταγές
Μύδια με ρύζι – Ωραιότατο φαγάκι με μοναδική νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ μύδια ψύχα κατεψ
σπιτική σάλτσα
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο
αλάτι – πιπέρι – μαιντανό
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σωτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο
Ρίχνουμε την σαλτσα και προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο και μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας ρίχνουμε και τα μύδια Αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαιντανο.Φτιάχνουμε το ρύζι και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις μύδια τηγανιτά
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 1 κουτάκι μπύρα ή ανθρακούχο νερό
- 2 κούπες αλεύρι γ.ό.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το κουρκούτι : ανακατεύουμε τη μπύρα με το αλεύρι και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε στο ψυγείο. Πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή φρυτέζα και ανάβουμε το μάτι.
Ανακατεύουμε τα μύδια με το κουρκούτι και μόλις κάψει το λάδι τα ρίχνουμε λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα βγάζουμε με συρμάτινη κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής και ρύζι πιλάφι.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.kitchenqueen.gr