Νηστισιμα
Νηστίσιμα λαδοκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
500 ml καλαμποκέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι
1 κ. γ. κανέλα
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι μαλακό (περίπου)
250 γρ. βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και τη κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το φυτικό βούτυρο.
Ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη ενώνοντας τα δύο μείγματα.
Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περίπου.