Γλυκα
Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από projectfood.gr
ΥΛΙΚΑ
○ 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
○ 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας
○ 10 κουταλιές μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
○ 1 βανίλια
○ 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
○ 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
○ ξύσμα από ένα λεμόνι
○ μια πρέζα αλάτι
○ κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, και το baking powder και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός. Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγες σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.
Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις έχουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται, πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια. Τα περνάμε μέσα από την άχνη, την οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε τα μπισκότα, σε ένα ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν με το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο projectfood.gr