Συνταγές
Μηλόπιτα σουφλέ, γευστικότατη και πετυχημένη.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Georgia Vlahogianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-40 γρ. ζάχαρη
-κανέλα
-ζύμη κραμπλ
-260 γρ. αλεύρι
-100 γρ. βούτυρο παγωμένο
-40 γρ. ζάχαρη
-2 κρόκους
Για σουφλέ
-2 ασπράδια
-150 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-35 γρ. κορν φλάουρ
-βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό.
Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσουν.
Για ζύμη κραμπλ
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.
Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ.
Φόρμα 22-24 εκατ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Georgia Vlahogianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ.
ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο
-1 πρέζα αλάτι
-1 κτγ. σόδα
-180 γρ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα καστανή)
-χυμός από 2 πορτοκάλια
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-70 γρ. ηλιέλαιο
-1 κτσ. λευκό ξύδι
-1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά, (τη σόδα τη διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα) και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, (χρησιμοποίησα μιας χρήσης αλουμινίου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ).
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι της κ. Dimitra Argeiti από την ομάδα Χρυσές Συνταγές