Υλικά
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 λουκάνικα χωριάτικα [χωρίς το περίβλημα] ψιλοκομμένα ή λουκάνικα κοτόπουλου ή γαλοπούλας
8 μεγάλα αβγά
1/3 φλιτζ. γάλα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. γραβιέρα
1-2 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
5-6 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι- Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο τους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε το ταψάκι όπου θα ψήσετε την ομελέτα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέστε και το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες ή κυβάκια και μαγειρέψτε το μέχρι να ψηθεί, για 6-7 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε καλά τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τις πιπεριές, την μισή γραβιέρα, τον μισό μαϊντανό και το κρεμμύδι με το λουκάνικο.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, συμπληρώστε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε την ομελέτα για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρετε σε κομμάτια, συμπληρώνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο sintayes.gr/