Μια σαλάτα πολύ καλοκαιρινή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Με ρεβίθια και φακές, ντοματίνια, καροτάκι, ψίχα από ελιά, φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκα μυρωδικά, ο συνδυασμός με σάλτσα λαδολέμονου με μέλι θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
- 250γρρεβύθια βιολογικά κατά προτίμηση
- 150γρφακές βιολογικές κατά προτίμηση
- 2καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/2κούπαψίχα ελιάς καλαμών
- 2κουταλιέςφρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1κουταλιάδυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1κουταλιάβασιλικό φρέσκο
- 1φλμαϊντανό
- 1/2κούπαελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι ή περισσότερο χυμό, κατά βούληση
- 1κουταλάκιθυμαρίσιο μέλι
- 1/2σκελίδασκόρδο λιωμένο
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ με μισό κουταλάκι αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και τα βράζουμε για δέκα λεπτά, τα θέλουμε να κρατάνε να μην λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε τις φακές με νερό για 15-20 λεπτά αναλόγως, τις θέλουμε και αυτές να κρατάνε. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο με το μέλι.
- Σύνθεση της σαλάτας: Αναμειγνύουμε τα όσπρια με τα λαχανικά, τις ελιές, τα μυρωδικά, το λιωμένο σκόρδο και το λαδολέμονο αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ήπιες κινήσεις. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον, ακόμα και την επόμενη ημέρα είναι πάρα πολύ νόστιμη! Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://cookstory.gr