Ζυμαρικα
Πάστα (μακαρόνια) στο πήλινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από giagiapanagiota.com
Τι χρειαζόμαστε:
200 γρ. μακαρόνια βίδες ή πέννες ή ριγκατόνι
σάλτσα ντομάτας
250 γρ. φέτα
βούτυρο
τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη. Φτιάχνουμε μια κλασσική σάλτσα ντομάτας. Βουτυρώνουμε πολύ καλά το πήλινο μας και βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί στον πάτο.
Ύστερα, τοποθετούμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα, τον μαϊντανό, τη φέτα και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάνε τα υλικά παντού.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί και καλύπτουμε με αυτό την επιφάνεια. Τοποθετούμε το πήλινο σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση, για να μην καεί το τυρί αλλά μόνο να λιώσει, στους 160 βαθμούς για ένα τέταρτο περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλει πολύ αλάτι γιατί το τυρί είναι αρκετά αλμυρό. Καλή όρεξη!
Μπες στο www.giagiapanagiota.com για νόστιμες συνταγές σαν και αυτή !