Συνταγές
Τραγανιστά πιροσκί με πατάτα – γεμάτα μυρωδιές γιαγιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Konstantina Likidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζυμαρι:
4 φλυτζάνια χλυαρο νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
μια πρέζα ζάχαρη
μια πρεζα αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει πάνω από 4 φλυτζάνια μέχρι να γίνει μαστιχωτο σαν τους λουκουμάδες..
ΚΑΙ λίγο λαδάκι για να ξεκολλάει στο τέλος καθώς το πλαθετε ..
30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη κ να φουσκώσει
Γέμιση:
4 πατάτες πολύ καλά βρασμένες
2 μεσαία κρεμμυδάκια αλεσμενα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού αλέσουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό .. τα ριχνω για τσιγαρισμα με το λαδάκι .. σοταρουμε αρκετά.. κ έπειτα ριχνουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια λιωμένα κ πατάμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα μαζί και να σωταριστουν όλα μαζί
Έπειτα έχουμε λίγο λαδάκι σε ένα ποτήρι
Αφού φουσκώσει η ζύμη μου .
βουτάω το χέρι μου στο λάδι που χω στο ποτήρι και παίρνουμε μια μπάλα όσο η παλάμη μου.. ανοίγουμε και γεμίζουμε .. με κουταλάκι .. Και τηγανιζουμε σε δυνατή φωτιά!!
Η Συνταγή είναι από Konstantina Likidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Παίρνει μια ολόκληρη καθαρισμένη πατάτα και την αλείφει με λάδι. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό!
Μπορούν να αναβαθμίσουν ένα γεύμα ή να αποτελέσουν ένα από μόνες τους! Αν θέλετε να φτιάξετε πολλές ψητές πατάτες, ο παραδοσιακός τρόπος μία μία στο φούρνο μικροκυμάτων θα σας φάει πολύ χρόνο.
Ευτυχώς, ο One Pot Chef μας δείχνει έναν πανέξυπνο τρόπο να ετοιμάζουμε πολλές ψητές πατάτες με τη μία χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό φούρνο μας και αλουμινόχαρτο.
Δείτε το βίντεο και εμπνευστείτε από τον έξυπνο και βολικό κόλπο:
Τόσο απλό! Μπορείτε να αφήσετε το φούρνο να κάνει τη δουλεία του ενώ εσείς είστε στη δουλεία και να γυρίσετε σπίτι βρίσκοντας πεντανόστιμες πατάτες έτοιμες.
Πως σας φαίνεται αυτό το κόλπο; Έχετε εσείς κανένα δικό σας κόλπο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια.