Συνταγές
Πρέπει να τα δοκιμάσεις όλα – αγαπημένη φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρμελάδες :
Στο 1 κιλό καθαρό βάρος φρούτου : 500 – 600 γρ καστανή ζάχαρη (ανάλογα το φρούτο – στα εσπεριδοειδή 750 γρ), 1 μήλο, 2 ξυλάκια κανέλλα (στα εσπεριδοειδή βάζω μαστίχα Χίου + βανιλίνη) –
Στο τέλος το χυμό 1/2 λεμονιού
Αποστειρωμένα βάζα + καινούρια καπάκια
* Συνήθως δεν τις λιώνω πολύ γιατί μας αρέσουν τα κομματάκια
Γλυκά κουταλιού :
Στο 1 κιλό καθαρό βάρος φρούτου : 800 γρ καστανή ζάχαρη, φλούδες πορτοκαλιού, λεμονιού κ μήλου, ξυλάκια κανέλλας ή βανιλίνες κ στο τέλος χυμό λεμονιού
Αποστειρωμένα βάζα + καινούρια καπάκια
Παγωτό παγωμένων φρούτων :
1 κιλό φράουλες + 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες παγωμένες κ χτυπημένες στο μίξερ
Χωρίζουμε τη δική μου ποσότητα κ για τους υπόλοιπους βάζουμε 2- 3 κσ μέλι
Κάποιες φορές προσθέτω κ γιαούρτι
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για παγωμένο γιαούρτι φράουλα.
Υλικά
500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
150 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κονιάκ (προαιρετικά) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σίτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.
Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι αφράτο. Σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (προαιρετικά).
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.mamapeinao.gr