Συνταγές
Ζουμερό ραβανί που αφήνει στο στόμα μας το άρωμα της μαστίχας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το Ραβανι.
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό.
1κουπα αλεύρι.
1κουπα φρέσκο βούτυρο .
3/4κουπα ζάχαρη.
5 αυγά.
1κεσεδακι γιαούρτι.
2 κγ μπεικιν .
1κγ σόδα.
Ξύσμα πορτοκαλιού.
Υλικά για το σιρόπι.
3 1/2 κούπες νερό.
4 κούπες ζάχαρη.
Σταγόνες από λεμόνι.
Φλούδα από μισό λεμόνι.
Μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρασουμε πρώτα για 15 λεπτά το σιρόπι και το άφησα να κρυώσει.
Χτύπησουμε τα αυγά πρώτα λίγο. Προσθεσα την ζάχαρη και και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Το βαζουμε σε 32 εκ ταψί και έψησα στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο
κοψουμε το γλυκό και έριξα το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκάκι. Του πάει πολύ με παγωτό βανίλια
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για παγωτό βανίλια με κομμάτια σοκολάτας με 4 ΜΟΝΟ υλικά !!!!
Εύκολα και γρήγορα έχουμε σχεδόν 2 λίτρα παγωτό με πολύ λιγότερο κόστος , απ’ότι θα το αγοράζαμε από έξω και σίγουρα πιο » υγιεινό «… γιατί ξέρουμε ακριβώς απο τι είναι φτιαγμένο αυτό που τρώνε τα παιδιά μας.
Υλικά:
* 500 γρ κρέμα γάλακτος
* 1 ζαχαρούχο γάλα
*1 εβαπορέ γάλα
*1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
*1 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη.
Ρίνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι. (Φροντίζουμε να κλείσουμε το σκεύος με καπάκι)
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.
Από My Greekitchen : http://mygreekitchen.gr