Συνταγές
Πάμε να κάνουμε κυδώνι ψητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κυδωνια (4)
1 ποτηρι νερο (200 ml)
Ζαχαρη αναλογα με τα κυδωνια .Εγω με 4 κυδωνια κομμενα στα 2 εβακα 8 κ.σ.
1 σφηνακι κονιακ
1 βανηλια
2 φυλλα αμπαροριζας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα κυδωνια τα κοβουμε στα δυο αφαιρουμε τα κουκουτσια .
Τα τοποθετουμε στο ταψι μπρουμητα ριχνουμε το νερο-ζαχαρη-κονιακ-βανηλια -αμπαροριζα.
Σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο.Ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και σερβιρουμε με σαντυγι -κανελα .Η φινα γευση τους ειναι το κατι αλλο
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανακότα γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού κυδώνι
Υλικά
Για την πανακότα
- 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 3 φύλλα (των 2 γρ.) ζελατίνη
- 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
- 2 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι, στραγγισμένο καλά από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- 3 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι
Εκτέλεση
Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, προσθέτω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κυδώνι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο :dinanikolaou.gr
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μία πάστα φλώρα με κυδώνι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
130 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αβγά
210 γρ. αλεύρι γεν χρ.
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ. μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
500 γρ. μαρμελάδα κυδώνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το σιμιγδάλι. Φτιάχνουμε μπάλα τη ζύμη και τη βάζουμε αρκετή ώρα ψυγείο ή λίγο κατάψυξη αν βιάζομαι.
Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και την υπόλοιπη σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη ταρτιέρα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας και τα πλάγια. Αν κολλάει πολύ πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι. Αλείφουμε τη μαρμελάδα και με την ζύμη που κρατήσαμε, πλάθουμε μπαστούνια ή κάνω σχέδια με κούπα .
Ψήνουμε 1 ώρα, 170 βαθμούς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-Χρυσές Συνταγές”