Υλικά
Για τη βάση σοκολάτας:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα *
1 πακέτο μπισκότα Oreo
3 κ.σ. κακάο
Για γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
τρούφα σοκολάτας
1 πακέτο μπισκότα oreo mini
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο multi τα μπισκότα όρεο [δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη]. **
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Μόλις λιώσει την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύετε καλά, χύνετε το μείγμα σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολα και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας το κόβετε σε κομάτια και γαρνίρετε πάνω στο γλυκό με κορνέ τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τη τρούφα σοκολάτας. Πριν σερβίρετε, προσθέτετε και ένα ή μισό μπισκοτάκι mini oreo.
*Για διχρωμία με το σκούρο μπισκότο όρεο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα.
** Κρατείστε τα ψιλά τρίμματα μπισκότου και τη σκόνη που έχει μείνει στο multi, προσθέστε τη στη σαντιγί και ανακατέψτε.