Συνταγές
Σουπιές γιαχνί που γίνονται λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές από το μελάνι και το κόκκαλο. Εγώ ζήτησα από τον ψαρά να μου τις καθαρίσει.
Αν τις καθαρίσετε εσείς τις βάζετε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη και μπορείτε να τις καθαρίσετε πιο εύκολα.
Κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.
Καθαρίζουμε και κόβουμε χοντρές φέτες 4 μεγάλα κρεμμύδια και 3 σκελίδες σκόρδο. Αχνιίουμε πρώτα τα κρεμμύδια για να είναι πιο ελαφριά.
Μετά βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο την ντομάτα και σβήνω με κόκκινο κρασί.
Βάζουμε ένα ξυλάκι κανέλας, μπαχάρι, νοστιμιά, πιπέρι, προσθέτουμε τις σουπιές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Έγιναν λουκούμι.
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πατάτες Γιαχνί
Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα εύκολο, νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για να το μαγειρέψετε τετάρτη και παρασκευή.
Υλικά
- 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή κονκασέ
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια κομμένα χοντρά
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένος μαιντανός, (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τα σκεπάσει και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν βράση.
Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα, (αν επιλέξετε κονκασέ περάστε πρώτα από το μούλτι) και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι πατάτες, περίπου 40-50 λεπτά.
ΠΗΓΗ: womanoclock.gr