Ορεκτικα
Το καλύτερο ορεκτικό! Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες
10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
Κρέμα γάλακτος
Τρεις κουταλιές της σούπας πέστο Βασιλικού
Ένα κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση… Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.!! Αφήστε τα κοτσανάκια τους επάνω.
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε καλά.. Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο Βασιλικού
αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές.
τοποθετείται στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πιπεριές γεμιστές με τυριά και απάκι
ΥΛΙΚΑ
10 πιπεριές κίτρινες σπαθάτες
1 φλιτζάνι απάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
20 ντοματίνια
2 φέτες ψωμί του τοστ
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σποράκια. Βάζουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο απάκι, το τυρί και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Ανακατεύομε καλά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε μία πιπεριά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσουμε και τις υπόλοιπες πιπεριές.
Στο ανοιχτό στόμιο βάζουμε ένα μικρό κομματάκι από το ψωμί ώστε να κλείσει όσο γίνεται καλύτερα και να μη χυθεί το λιωμένο τυρί στο ψήσιμο.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.