Συνταγές
Γλυκό κουταλιού φράουλα! Μοσχοβόλησε το σπίτι – καταπληκτικό και πανεύκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό φράουλες ,800γρ. ζάχαρη (μπορείτε και καστανή ζάχαρη),( εγώ έβαλα Καστανή),1 βανίλια , λίγο κονιάκ, χυμό από μισό λεμόνι.
Εκτέλεση:
καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες, στραγγίζουμε και στρώνουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ φράουλες και ζάχαρη .Σκεπάζω και αφήνω για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη βράζουμε για ένα δύο λεπτά ενώ έχουμε βάλει το κονιάκ κ τη βανίλια.
Βγάζω με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες κ συνεχίζω το βράσιμο του σιροπιού ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται,περίπου 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά
λίγο πριν δέσει το σιρόπι ρίχνω πάλι τις φράουλες κ το λεμόνι
αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
αποσύρουμε ,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πολύχρωμα Μπισκότα με μαρμελάδα Φράουλας και σκόνη Φιστικιού !
Υλικά
• 125 γρ μαλακή μαργαρίνη
• Μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
• Αλεύρι περίπου δύο ποτήρια νερού
• 1 βανίλια
Διακόσμηση
• Σάλτσα φράουλας
• Σκόνη φιστικιών
Εκτέλεση
1.-Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
2.-Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 12 με 15 λεπτά.
3.- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα βυθίζουμε τη μία πλευρά στη μαρμελάδα φράουλας και στη συνέχεια στη σκόνη φιστικιού.
Credit:nefisyemektarifleri.com