Πιτες
Πολύχρωμη πιπερόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από theonewithallthetastes.blogspot.gr
Απολαύστε την!!!
Υλικά:
•2 φύλλα σφολιάτας
•8 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες (χρησιμοποίησα 4 κόκκινες, 2 πράσινες φλάσκες και 2 πράσινες κέρατο)
•600 γραμμ. φέτα τριμμένη (χρησιμοποίησα πικάντικη γι’ αυτό και δεν πρόσθεσα αλάτι στη γέμιση)
•200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
•3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
•άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•3 κουταλιές ελαιόλαδο
•2 κουταλιές γιαούρτι
•2 κουταλιές σουσάμι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διάμετρο 36 εκ.
Για τη γέμιση, βάζουμε τα τυριά και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τα αυγά και πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και από πάνω αδειάζουμε τη γέμιση. Ισιώνουμε την επιφάνεια της με την ανάποδη ενός κουταλιού και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και με το μίγμα αυτό αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας (ιδέα της φίλης Ελένης, που είδα για πρώτη φορά εδώ).
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το σουσάμι και ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει ελαφρά για να μπορούμε να την κόψουμε.