Συνταγές
Σίγουρα τραγανά! Βουτήματα πτι-φουρ γεμιστά έτοιμα μόλις σε 20 λεπτά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ακης ζαφειρης– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
375γρ. βουτυρο 200γρ ζαχαρη κρυσταλικη .3 αυγα βανιλια .500γρ αλευρι
αφρατευουμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μολις ασπριση και φουσκωσει λιγο ριχνουμε ενα…ενα τα αυγα μας χτυπαμε 5 λεπτα ακομα
τελος ριχνουμε αλευρι βανιλια . δεν ανακατευουμε με το συρμα στο μιξερ το αλευρι αλλα ειτε με το χερι η σπατουλα η με το φτερο του μιξερ οχι πολυ ισα να το παρει
γιατι αλλιως σφιγγει πολυ και δεν θα περναει απο την σακουλα μας . κοψιμο σε ταψια με λαδοχαρτο και ψησιμο στους 190 μεχρι να παρουν μελι χρωμα
τα κολαμε μεταξυ τους με μαρμελαδα η πραλινα…
Η Συνταγή είναι από ακης ζαφειρης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πτι φουρ μαρμελάδας νηστίσιμα
Υλικά
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
350 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.
Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Τips
Άν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο ακόμη μαργαρινη λιωμένη. Πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να στέκεται ωραία όταν βγαίνει από τον κορνέ.
Μην τα παραψήσετε, ο χρόνος είναι ο κατάλληλος. Βγαίνουν λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο sintagespareas.gr