Συνταγές
Γλυκές αναμνήσεις όμορφων χρόνων! Ρεβανί με ινδοκάρυδο αφρός που δεν μύριζει αυγό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 σακουλάκι ινδοκάρυδο, 150 γρ
-μισό πακέτο φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (250 γρ)
-1 κτγ μπέϊκινγκ
-4 αυγά μεγάλα
-2 βανίλιες ή 1 κτγ υγρή ή βανιλοζάχαρη
-1 κούπα ηλιέλαιο
-1 κούπα γάλα
-190 γρ ζάχαρη
Σιρόπι:
3 ½ κούπες ζάχαρη (770 γρ), 3 ½ κούπες νερό, 1 κτσ χυμός λεμονιού,1 φλούδα λεμονιού, ½ βανίλια κάψουλα
Φούρνος :
αέρας -185 βαθμοί
Ταψάκι :
32Χ24
**Εξτρά ινδοκάρυδο για διακόσμηση του γλυκού
**Η κούπα μου είναι 250 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185 με αέρα.Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάω καλά να αφρίσουν. Ανακατεύουμε μέσα γάλα και ινδοκάρυδο, αφήνουμε το μίξερ και προσθέτω με κουτάλα τη φαρίνα κοσκινισμένη μαζί με το μπέϊκινγκ.
Το μίγμα θα είναι ρευστό .Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Χρησιμοποιουμε συνήθως πυρέξ ορθογώνιο.
Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά. Κάνουμε δοκιμή με βελόνα να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να χλιαρύνει στον πάγκο και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Κόβουμε το γλυκό και το τρυπάμε σε πολλά σημεία.
Ρίχνουμε καυτό το σιρόπι στο χλιαρό γλυκό. Το βάζω για μισή ώρα στον σβηστό φούρνο,να πιεί το σιρόπι του εντελώς.
Προς το τέλος έχουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη.Μόλις δω ότι το απορρόφησε το βγάζω.Σερβίρω με παγωτό!
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.