Συνταγές
Απίθανο ραβανί Βέροιας – αφράτο τέλεια σιροπιασμένο και πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουπες σιμιγδαλι χονδρο
1 κουπα αλευρι
1 κουπα φρεσκο βουτυρο αγελαδος η φυτινη
3/4 κουπας ζαχαρη
5 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ του γλυκου σοδα..
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 Κουπες νερο
4Κουπες ζαχαρη
σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα
5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχαρη στο μπλεντρερ….ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι.
Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο, Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα…λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα..
ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο.
ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” -Gogo Samiou .
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ραβανί με παγωτό σαφράν, λεμόνι και καραμέλα
ΥΛΙΚΑ:
Για το ρεβανί
1 φλ. βούτυρο φρέσκο
1 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
ξύσμα 1 λεμονιού
2 φλ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
2 κ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Για το παγωτό
1 κιλό παγωτό βανίλια
1 γρ. σαφράν
χυμό 2 λεμονιών
100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το ρεβανί
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους του αυγού.
2. Συνεχίζουμε με το ξύσμα, το αλεύρι, το γάλα, το μπέϊκιν πάουντερ.
3. Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
4. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
5. Ψήνουμε στους 170° C για 60 λεπτά περίπου.
6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Για το σιρόπι
1.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά.
2. Σιροπιάζουμε το κρύο ρεβανί με το καυτό σιρόπι.
Για το παγωτό
1. Ζεσταίνουμε το χυμό των λεμονιών και διαλύουμε το σαφράν.
2. Σε ένα τηγάνι καίμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
3. Ανακατεύουμε το παγωτό με το χυμό λεμονιού και την καραμέλα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.gourmed.gr