Υλικά
-
- 250γρ. ρύζι αναποφλοίωτο ή parboiled
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 150γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες και αποφλοιωμένες
- 4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 1 βαζάκι φιλέτο τόνου σε λάδι, ψιλοκομμένο
- 100γρ. ελιές πράσινες και μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους
- 4-5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αβγά σφιχτά
Για το dressing
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και την ανακατεύετε σχολαστικά. Σερβίρετε τη ρυζοσαλάτα δροσερή πάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας και γαρνίρετε την επιφάνεια με τα σφιχτά αβγά κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Στη ρυζοσαλάτα μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να παραλείψετε υλικά που σας λείπουν ή δεν σας αρέσουν. Θυμηθείτε ότι ταιριάζουν σοταρισμένα λευκά μανιτάρια, βρασμένα φασολάκια φρέσκα, όσπρια βρασμένα, στήθος κοτόπουλου βραστό ή ψητό κομμένο σε μικρούς κύβους, ακόμα και λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα και κομμένα ροδέλες.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.olivemagazine.gr