Γλυκα
Σάμαλι νηστίσιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για 50 κομμάτια:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φκυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
3 φλυτζάνια ανθρακούχο νερό
50 ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
4 και 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 ξύλο κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπωλ,τα δύο σιμιγδάλια με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπήστε στο multi τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη, και προσθέστε τη μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη στο μπωλ με το σιμιγδάλι.
Ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν καλά και περιχύστε το με τη σόδα, να γίνει αραιός χυλός. Αδειάστε το μίγμα σε μακρόστενο ταψάκι κι αφήστε το για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει το μίγμα.
Τοποθετήστε στην επιφάνεια τ’ αμύγδαλα έτσι ώστε να αντιστοιχούν στα κομμάτια που θα κόψετε. Ψήστε στους 200 βαθμούς C περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5′. Μετά αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας. Βγάλτε το σάμαλι από τον φούρνο, χαράξτε το σε κομμάτια και περιχύστε το με το σιρόπι.