Συνταγές
Είναι τέλεια και γρήγορη! Τυρόπιτα της τοστιέρας…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Καρύδη-Ζιώρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
150 γραμμάρια φέτα ή λευκό τυρί
1 αυγό
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάτε το αυγό και μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα τα βάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι με κοφτές κινήσεις, ώσπου το μείγμα γίνει ενιαίο και προσθέτετε 4 κουτ. Της σούπας αλεύρι.
Ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, το οποίο διπλώνετε στις άκρες.
Πιέζετε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια σας, ώστε να πάρει ένα ομοιόμορφο, τετράγωνο σχήμα και το βάζετε όπως είναι στην τοστιέρα για 15 λεπτά.
Η παραπάνω συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες.
Extra tip: Αν θέλετε να την νοστιμίσετε μία σταλίτσα παραπάνω , μπορείτε να βάλετε από πάνω μία κουταλιά μέλι και λίγο σουσάμι.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Καρύδη-Ζιώρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σαμιώτικα μπουρεκάκια !!
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα
3 Μεγάλα κρεμμύδια
2 Πράσα
2 Καρότα
100 γρ τυρί φέτα
1 χούφτα κεφαλογραβιερα
Αλάτι και πιπέρι!
Για το Φύλλο
5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Κούπες χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί λίγο!!
Βράζουμε την κολοκύθα την στραγγίζουμε πολύ καλά και την βάζουμε σε μια λεκάνη
Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια τα πράσα ,τα καρότα τριμμένα, τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι
ρίχνουμε και το τυρί φέτα και την κεφαλογραβιερα το αλάτι και το πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά!!
Ανοίγουμε μικρές πιτουλες βάζουμε μέσα από την γέμιση και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια, Ρίχνουμε 1κ σούπας λάδι ελαφρύ πάνω στο καθένα και τα ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο!!