Γλυκα
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι – σαρλότ με ροδάκινα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κομπόστα ροδάκινο
2 φυτική σαντυγί τσιγκινο κουτάκι
1 φακ κρυσταλική ζελατίνα
1 πακ σαβαγιάρ
2 κ.σ μαρμελάδα ροδάκινο
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε την κομπόστα
Κρατάμε ενα φλυτζάνι απο το σιρόπι και το ζεσταίνουμε και διαλύουμε μέσα το φακελάκι ζελατίνης.
Αφήνουμε στην άκρη. Στο υπόλοιπο σιρόπι βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα γύρω γύρω και στο πατο της φόρμας. Ψιλοκόβουμε τα ροδάκινα εκτός απο μερικά που κρατάμε για την διακόσμηση. Χτυπάμε την σαντυγί στο μίξερ να αφρατέψει καλά προσθέτουμε και το μείγμα νε την ζελατίνη.
Στρώνουμε λιγη απο την μους κάτω βάζουμε την μισή ψιλοκομένη κομπόστα ξανά μούς κομπόστα και τέλος την υπόλοιπη μους. Αφήνουμε μια ωρα στο ψυγείο να παγώσει και μετά στολίζουμε με τις φέτες της κομπόστας και αλείφουμε την μαρμελάδα απο επάνω. Αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.