Συνταγές
Κέικ σιροπιαστό, με σιμιγδάλι – αφράτο ζουμερό και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
μισή κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα γάλα
500 γρ. σιμιγδάλι
1 μπέϊκιν πάουντερ
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
1 κούπα σπορέλαιο
ελάχιστο βούτυρο, για το βουτύρωμα του ταψιού. (Ν° 28)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για αρχή, τα αυγά με την ζάχαρη, καλά να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε ένα- ένα τα υγρά υλικά.
Συνεχίζουμε, τα στερεά και τοποθετούμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε, στους 180 βαθμούς για 40′.
Για το σιρόπι, βράζουμε: 4 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό, φλούδα δύο λεμονιών και σιροπιάζουμε, με ένα από τα δύο, να είναι κρύο.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σιροπιαστά γλυκάκια με σιμιγδάλι.
Υλικά
1. 5 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 μαγιά
1 βανίλια
1 αυγό
½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι περίπου ένα ποτήρι
Σιμιγδάλι
Σιρόπι
2,5 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε. Πλάθουμε κουλουράκια και τα κυλάμε σε σιμιγδάλι. Αν θέλουμε βάζουμε πάνω από κάθε γλυκάκι ένα φουντούκι. Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι αποκτήσουν καστανό χρώμα.
Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ το γλυκό σας ψήνεται. Βάζουμε νερό και ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει τελείως και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Ρίχνουμε κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκά για να τραβήξουν το σιρόπι. Μετά από λίγο, αναποδογυρίστε τα γλυκάκια , έτσι ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Τα αφήνετε μία νύκτα.
xrysessyntages.gr