Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
το ξύσμα ενός λεμονιού
το χυμό ενός πορτοκαλιού
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντρερ
1 κ.γλ. κανέλα
1 φλ. σταφίδες
1 μήλο τριμμένο
1/2 φλ αμύγδαλο φιλέ
2 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
2½ φλ. νερό
1 ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γλυκό σουλτάνα, βράζοντας πρώτα το σιρόπι για 3′ από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ταψάκι 32εκ.
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το ξύσμα. Διαλύουμε το μπέικιν στο χυμό και το προσθέτουμε. Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ανοίγουμε το φύλλο. Ένα ένα το βουτάμε στο χυλό και το στρώνουμε ακανόνιστα στο καλά βουτυρωμένο ταψί. Ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με το τριμμένο μήλο. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Περιχύνουμε με όσο υγρό έχει περισσέψει. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 40′ περίπου, ώστε να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Όπως το βγάζουμε καυτό από το φούρνο, τρυπάμε την επιφάνεια και λίγο λίγο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με κανέλα.