Είναι τόσο μα τόσο εύκολο και νόστιμο που το κάνω όποτε δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι άλλο ή δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα…
Τι χρειαζόμαστε:
- μακαρόνια κοχύλια (μπορεί φυσικα να γίνει και με άλλο ειδος, αλλα προτιμώ αυτά γιατί γεμίζουν με όλα τα υπόλοιπα υλικά – ωραίες όμως γίνονται και οι βίδες)
- κρέμα γάλατος
- κασέρι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- πάριζα ψιλοκομμένη
Αναλογίες:
- μακαρόνια: για 3 ατομικά πήλινα χρησιμοποιώ μισό περίπου σακουλάκι – για ταψάκι ρίχνω τα κοχύλια άβραστα στο ταψάκι και υπολογίζω τόσα ώστε να καλύπτεται με 1 στρώση το ταψακι και λίγα παραπάνω
- κρέμα γάλατος: για τα ατομικά πήλινα βάζω περίπου 1 μικρή κρέμα γάλατος για κάθε πήλινο – για ταψάκι νομίζω 3 φτάνουν – το βλέπουμε και με το μάτι στο τέλος
- κασέρι τριμμένο ή ψιλοκομμένο: 1 – 2 χούφτες για κάθε πήλινο και λίγο ακόμα για πασπάλειμα
- πάριζα: 2 – 3 χούφτες για κάθε πήλινο.
Διαδικασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε για λίγο στην άκρη.
Χωρίζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στα ατομικά σκεύη ή τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας, ρίχνουμε το κασέρι και την πάριζα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλατος, αφού την έχουμε ανακαινίσει καλά, μέχρι να καλυφτούν όλα τα υλικά.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 – 200 για 30 – 35 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.
Σε περίοδο νηστείας για να μην χρησιμοποιήσω πάριζα, έβαλα χρωματιστά μακαρόνια κια μανιτάρια:
Ακόμη, εκτός από κασέρι και πάριζα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μας αρέσει: πιπεριές, φέτα, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα, μανιτάρια…
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο mageireuontastinkiriaki.blogspot.gr