Υλικά για την σούπα
- 500 γρ. Καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κοφτές ρύζι (οποιουδήποτε τύπου)
- 2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
- 1 L ζωμό ή νερό
- Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
1) Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.
2) Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουτάλα να αναδειχθεί η μυρωδιά. Ρίχνουμε τα καρότα και το ρύζι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια-χαμηλή, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
4) Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε τη γιαουρτόκρεμα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και το σκόρδο στον κάδο της κουζινομηχανής, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα. Εάν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα και ξαναχτυπάμε για να είναι ομοιόμορφη.
5) Όταν βράσουν τα καρότα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσαρμόζουμε στην Κουζινομηχανή Kenwood το γύαλινο μπλέντερ ThermoResist. Χτυπάμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ (προτιμότερο να το κάνουμε σε 2 δόσεις). Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται αλάτι & πιπέρι και ανακατεύουμε πάνω από φωτιά μέτριας έντασης μέχρι να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε τη σούπα βελουτέ καρότο σε ατομικά μπώλ ή βαθιά πιάτα με λίγη κρέμα γιαουρτιού. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερες Νόστιμες Συνταγές στο www.madameginger.com