Συνταγές
Σούπα βελουτέ αρακά – το τέλειο γεύμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 πατάτα
400 γρ μπέικον
1 κύβο κότας
Κρουτόν με γεύση σκόρδο, κρεμμύδι
Αλάτι , πιπέρι, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε το μπέικον αφού έχουμε κρατήσει λίγο στην άκρη για το ντεκόρ και ρίχνουμε και το κρεμμύδι
Μόλις πάρει χρώμα βάζουμε τον αρακά , τη πατάτα , τον κύβο και προσθέτουμε και αρκετό νερό για να βράσουν
Μόλις βράσουν τα λαχανικά μας τα πολτοποιουμε με ράβδο μπλέντερ και δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αλάτι , πιπέρι
Σερβίρουμε και γαρνιρουμε με το υπόλοιπο μπέικον αφού το έχουμε τσιγαρισει και με τα κρουτόν
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστική σούπα βραστό μοσχαρίσιο με λαχανικά.
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλ μοσχαρίσια κρεασ κομενο σε μερίδιο από το χασάπης της γειτονιάς..
5 πατάτες κομενα σε κύβος
1 κρεμιδι ψιλοκομμένο
4 μικρά κάρτα κομενα σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι κομενα σε κύβος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια σελινο
2 φύλλα δάφνης
1 ποτιρι του κρασιού ελεολαδο
1/2 ποτιρι κρασί
Αλάτι, μαυροπιπερι, λίγο μπαχαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα το κρεασ το τηγανιζουμε λίγο το σβηνουμε με κρασί και μετά βαζουμε ζεστό νερό να βρασει καλά το κρεασ
όταν έχει βρασει καλά , βάζουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα τα υλικά να βράσουν μαζι και χαμηλωνουμε λίγο το μάτι
στο τέλος συμπληρώνουμε με λίγο ελεολαδο τα μπαχαρικά και οποίος θέλει μπορεί να βάλει χυμό λεμονιού
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.