Συνταγές
Ετοιμάζουμε μια συνταγή για σπέσιαλ τηγανίτες Χίου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσης
2 κόκκους σπασμένος με λίγη ζάχαρη
νερό όσο πάρει για γίνει το μείγμα
1 κτγ. μπέκιν
Λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα ή και μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέκιν, τη μαστίχα και νερό χλιαρό λίγο- λίγο μέχρι να γίνει ένα μείγμα ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό.
Κατόπιν βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά απο το μείγμα μας, γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές εως ότου πάρει χρώμα χρυσαφί.
Τις βγάζουμε και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή ακόμα και μέλι.
Η συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σπέσιαλ τηγανίτες αφρός!!!
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Λάδι τηγανίσματος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες.
Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες. Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
jenny.gr
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi-OΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ