Συνταγές
ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 μπεικιν,
1 βανίλια!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν, την βανίλια, πολύ απαλά, ανακατεύοντας τα με μαριζ!
Τοποθετούμε σε τσερκι 28 cm μέσα τοποθετούμε λαδοκολα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτα ανάλογα τον φούρνο!
Αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ πολύ καλά και το κόβουμε σε τρεις λεπτούς πάγτυς!
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυντζανι τσαγιού νερό,
1 φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη
Βράσιμο 2 λεπτα! Αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά!
ΚΡΕΜΑ:
Μισο κιλό γάλα,
μισο φλυντζανι του τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Την κάνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά ανακατεύοντας την!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΛΑ ΚΡΥΑ:Βάζουμε τον πρωτο πάτο το σιροπιαζουμε με πινέλο παντού, απάνω κρέμα, ξανά πάτο σιροπιασμα κρέμα ξανά πάτο ξανά σιροπιασμα ξανά κσι τέλος σαντιγυ και μπολικη καρύδα!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.