Συνταγές
Τσιζκέικ φράουλα – Φανταστικό γλυκάκι κουταλιά και απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακ μπισκότα Digestive τριμμενα
250 γρ βούτηρο λιωμένο
400 γρ τυρί κρέμα
500 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασια
1 φακ ζελέ φραουλα
1 φλ μαρμελάδα φραουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μπισκότα με το βούτηρο σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε πολύ καλά. Τα βαζουμε σε μια φόρμα με τσερκι και πιεζω καλα να στρώσει και να γίνει λειο. Ψηνουμε στους 180 για 10 λεπτα. Αφηνουμε να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγί να σφίξει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθετουμε τον ζελέ που τον έχουμε διαλύσει καλά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήσει να κρυωσει.
Συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να ομογενοποιηθούν καλα τα υλικα. Στρώνουμε την κρέμα πανω απο το μπισκότο και το βάζω 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Στολιζουμε με μαρμελάδα φράουλα η σιρόπι φράουλα.Εγω έβαλα μαρμελάδα σπιτική
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για το πιο λαχταριστό φραουλένιο γλυκό με 4 υλικά!
Οι φράουλες είναι ένα αγαπημένο φρούτο για μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά! Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία συνταγή για κραμπλ με φράουλες που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη καστανή (καστανή γιατί γίνεται ακόμα πιο νόστιμο!)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάλτε τις κομμένες φράουλες και ρίξτε από πάνω 1 με 2 κ.σ από τη ζάχαρη σας.
Σε μία λεκάνη τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μείγμα σας να γίνει σαν ψίχουλα.
Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το πάνω στις φράουλες και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα! Τόσο απλά!