Υλικά
Για την βάση:
175g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
75g βούτυρο, κομμένο σε κύβους
25g ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
Για την γέμιση:
2 αυγά, χτυπημένα
1 κρόκο αυγού
75g ζάχαρη
Χυμό από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
Φράουλες, σμέουρα και ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Μερίδες: 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα 5 λεπτά
Μέθοδος
- Για την βάση: Βάλτε στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και αναμίξτε στην ταχύτητα 1 για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε την ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και 30-45ml (2-3 κ.σ.) κρύο νερό και αναμίξτε στην ταχύτητα 3 για περίπου 20 δευτερόλεπτα, μέχρι το μίγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε ελαφρά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και σκεπάστε την ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Απλώστε την ζύμη και τοποθετήστε την σε μια στρογγυλή βάση για τάρτες διαμέτρου 23εκ. Τρυπήστε την βάση και τα πλαϊνα με ένα πηρούνι. Καλύψτε με μεβράνη και βάλτε την στο ψυφείο για 30 λεπτά.
- Προθερμένετε τον φούρνο στους 190°C. Απλώστε πάνω στην ζύμη ένα αντικολλητικό χαρτί και προσθέστε φασόλια. Ψήστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα φασόλια και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά. Βγάλτε την βάση από τον φούρνο.
- Εν τω μεταξύ για την γέμιση, βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ, προσαρμόστε το χτυπητήρι και αναίμξτε στην ταχύτητα 1 για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώστε το μίγμα επάνω στην βάση.
- Μειώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C και ψήστε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση. Αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Απλώστε φράουλες και σμέουρα γύρω-γύρω. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.