Συνταγές
Είναι καταπληκτική και για πρώτο πιάτο..!! Εύκολη Τάρτα με κολοκυθάκια και ανθότυρο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
3γεμάτες κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γεμάτες κ.σ αλεύρι από καλαμπόκι
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού γάλα
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
Λίγο Μπούκοβο (Chilly προαιρετικά)
4 μεγαλούτσικα κολοκυθάκια κομμένα στον εργαλείο σε λεπτές φέτες
1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
300 γρ. Ανθότυρο ανάλατο η ελαφρά αλατισμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες (το άσπρο μέρος)
Μισό ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Τερμερικ
Λίγο κίτρινο τυρί για το τέλος
Λίγες κορυφές από άγρια σπαράγγια (αγρελια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το καρότο, το πράσο και σωτάρουμε (χωρίς λάδι) κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον άνηθο λίγο αλάτι, 1/2 κούπα νερό και σκεπάζουμε με καπάκι να σωταριστουν καλά. Κατόπιν και αφού μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά προστέτουμε 4-5 κ.σ ελαιόλαδο και κλείνουμε το μάτι. Σε ένα μεγάλο ταπερ ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, τα αλεύρια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, λίγη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι, 3 κ.σ ελαιόλαδο, το ανθότυρο και δουλεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε γάλα, θέλουμε να ειναι παχύρευστος χυλός. Τώρα προσθέτουμε στο μείγμα τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180”C βαθμούς και σε μια λαδωμένη στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. ή σε μακρόστενη προσθέτουμε το μείγμα.
Πάνω από αυτό ρίχνουμε λόγο Ανθότυρο και τις κορυφές από τα άγρια σπαράγγια.
Ψήνουμε, την τάρτα στον αέρα για 30′ λεπτά περίπου. Οταν η επιφάνεια της τάρτας έχει ροδίσει είναι έτοιμη.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.