Συνταγές
Τάρτα σοκολάτας με κρέμα πορτοκάλι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Μπισκότα digestive
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Θρυμματιζουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο να πάει παντού και τα στρώνουμε στην ταρτιέρα (27 εκ.).. το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει…
Κρέμα σοκολάτας
500 ml γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κρόκοι αβγών
2 κουταλιές κορν φλάουερ
250 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιες αλεύρι γ.ο.χ
2 κουταλιες βούτυρο
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάμε και αραιώνουμε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτουμε τη κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε τη κρέμα λιγο να κρυώσει και την Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα..
Κρέμα πορτοκάλι
400 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2 κ.σ. κορν φλαουρ
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί ( προαιρετικα)
6-7 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
Κραταμε μισο φλιτζανι πορτοκαλαδα.. Βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζαχαρη και το ζεσταίνουμε. Διαλύουμε το κορν φλαουρ στο φλιτζάνι με την πορτοκαλάδα που έχουμε κρατήσει και το Ρίχνουμε στο κατσαρολακι… βάζουμε και την εσάνς πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας… αν θέλουμε προσθέτουμε πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα…
Αφήνουμε στην άκρη να χλιαρεψει. Μετά την Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν την κόψουμε…