Συνταγές
Τα πιο πεντανόστιμα σιροπιαστά γλυκάκια – γίνονται πανεύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
ΥΛΙΚΑ:
1 αυγο,μισο ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,μισο ποτηρι γιαουρτι,1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,1 μιση ποτηρι αλευρι για ολες της χρησεις,1 βανιλια,1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ,ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το αυγο,το χυμο,το γιαουρτι και τα ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε το σιμιγδαλι,το ξυσμα,την βανιλια και ανακατευουμε με συρμα
Τελος ριχνουμε αλευρι μπεικιν σιγα σιγα και ζυμωνουμε
Θελουμε αφρατη μαλακη ζυμη!Οποτε πλσθουμε μπαλιτσες και τις τοποθετουμε στην λαδοκολα.στο ταψι
Τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για.25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο του καθενος
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη,με 3 ποτηρια νερου 4 φλουδες πορτοκαλιου για 5 λεπτα
Στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε μισο λεμονι τον χυμο του
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα,και σιροπιι 5 λεπτα αφου το κατεβασουμε να μεινει σε θερμοκρασια.δωματιου
Και τελος τα βουταμε στην καρυδα!Εαν θελετε τα κανετε γεμιστα με.τριμμενο καρυδι,η οταν το κοβετε στην μεση ριχνετε απο πανω
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τέλεια σιροπιαστά μπισκοτάκια !
Υλικά
125 γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
1 αυγό
1 μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
Αλεύρι γ,ο,χ,
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό,
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Πρώτα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 13 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το λάδι, τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το σιμιγδάλι, το κακάο, τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη.
Κόβουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε σε ταψακι με λαδόχαρτο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 17 λεπτά.
Σιροπιάζουμε αφού τα αφήσουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν και στολίζουμε με φυστίκι αιγίνης.