Συνταγές
Ατομικά ταρτάκια σκέτη νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Κατσώνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Ζύμη:200 γρ. βούτυρο αγελάδας (πολύ κρύο)σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κρέμα
350γρ. γάλα πλήρες
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κρόκοι αυγών
40 γρ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
150γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί για να αναμιχθεί μέσα στην κρέμα αφού έχει κρυώσει πρώτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τη ζύμη αφού την πλάσουμε την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Επάνω βάζουμε ότι φρούτο θέλουμε.
Εγώ για ευκολία βάζουμε μερικές φορές έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Κατσώνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ταρτάκια υπέροχα και εύκολα !
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κρόκο αυγού
5 κουταλιές παγωμένο νερό
150 γραμμάρια.βούτυρο παγωμένο
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
2 φλυντζανι τσαγιού γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 κουτάλια.της.σούπας.αλεύρι
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας.ζάχαρη
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κεράσια ροδάκινο φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά.στο μπολ και ζυμώνουμε.5 λεπτά
Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με θήκες δίνουμε σχήμα σαν ταρτάκι και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Κάνουμε την κρέμα βάζουμε.το γάλα να ζεσταθεί διαλύουμε το αλεύρι κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε στο γάλα μόλις.πήξει κατέβα,ζούμε και ρίχνουμε κρόκο Βιτάμ βανίλια!
Αφήνουμε να κρυώσει!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τα ταρτάκια και τα γεμίζουμε με.την κρέμα μπόλικη χορταστική!Διακοσμούμε με τα φρούτα.μας!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.