Πιτες
Απίθανη συνταγή για νηστήσιμη ταχινόπιτα που θα περάσει στα άμεσα απαραίτητα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρωτότυπη συνταγή για ταχινόπιτα με φύλλο κρούστας
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
100 γρ. ζάχαρη
1 κτγ. κανέλα
200 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη
380 γρ. ταχινόκρεμα
150 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπωλ με το θρυμματισμένο καρύδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 42Χ34 εκατοστά, απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας.
Ρίχνουμε 200 γραμμάρια νερό σε ένα μπωλ, τα 50 γραμμάρια ζάχαρη, και τα 50 γραμμάρια ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Με αυτό το μίγμα και με ένα πινέλο, πασπαλίζουμε τα φύλλα στο ταψί.
Σε ένα άλλο μπωλ, αδειάζουμε την ταχινόκρεμα, και στο βάζο της ταχινόκρεμας ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση και το αδειάζουμε στο μπωλ. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Παίρνουμε φύλλα κρούστας και αφού τα τσαλακώσουμε μαζεύοντάς τα, τα τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε τα φύλλα με το μίγμα από το ελαιόλαδο, το νερό και τη ζάχαρη και κατόπιν με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το μίγμα από τα τριμμένα καρύδια. Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας πάλι με το μίγμα λαδιού.
Απλώνουμε την ταχινόκρεμα ομοιόμορφα στο ταψί.
Διπλώνουμε τα φύλλα κρούστας που εξέχουν έξω από το ταψί, προς τα μέσα και τα 2 τελευταία φύλλα τα στρώνουμε από πάνω, πασπαλίζοντάς τα με το μίγμα του λαδιού.
Χαράσουμε ελαφρώς την επιφάνεια της πίτας με το μαχαίρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 40 έως 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Η ταχινόπιτα είναι έτοιμη!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL