- 250 gr βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα γάλα
- 1.5 κγ baking powder
- 2 κούπες καρύδα αποξηραμένη
- 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1 βανίλια
Για το γλάσο:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- 2 ασπράδια αυγού
ΟΔΗΓΙΕΣ:
- Βουτυρώστε δύο ταψάκια των 20 εκατοστών και μετά αλευρώστε τα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ξεχωρίστε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους τους. Χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα σχετικά σφιχτή. Μεταφέρετε την σε ένα πιάτο ώστε να συνεχίσετε να δουλεύετε με το ίδιο μίξερ.
- Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε την ζάχαρη και τους κρόκους αμέσως μετά. Χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι με το baking powder, και την καρύδα.
- Προσθέστε την μαρέγκα και ‘διπλώστε’ απαλά με ένα κουτάλι, μέχρι να ανακατευτεί με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τοποθετήστε στον φούρνο. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τις απο τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν μέσα στα ταψάκια για 15 λεπτά. Μετά τοποθετήστε τις σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο:
- Βάλτε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, και βράστε για περίπου 13 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου.
- Παράλληλα, χτυπήστε στο μίξερ τα δύο ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
- Ρίξτε σταδιακά το σιρόπι μέσα στο μίξερ με την μαρέγκα, χτυπώντας συνέχεια. Θα γίνει διπλάσιο σε όγκο. Χτυπήστε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σε πιατέλα τούρτας, ακουμπήστε την μία στρώση κέικ, και καλύψτε με γλάσο. Τοποθετήστε την δεύτερη από πάνω, και καλύψτε όλη την τούρτα με το υπόλοιπο γλάσο, σχηματίζοντας κορυφές με ένα κουτάλι. Πασπαλίστε με καρύδα. Η τούρτα σας είναι έτοιμη !
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.gourmelita.com