Συνταγές
Τούρτα σοκολάτας γιατί χατίρια δεν χαλάμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά, 1φλ τσαγιού ζάχαρη, 1/2 κγ αλάτι, 1φλ κακάο, 1 κούπα αλεύρι,1 φλ λάδι,2 κγ μπεικιν πουντερ, 1 φάκελακι βανίλια τα χτυπάμε όλα με σειρά στο μίξερ
το βάζουμε σε φορά για ψήσιμο στο φούρνο στους 180 * για 25″ όταν έχει τελειώσει το ψήσιμο το άφησα σκεπασμένο να κρυώσει,κα ετοιμάσω την κρέμα.
Υλικά για την κρέμα
2 κουτί τενεκε μορφατ το ίδιο κουτιά τα γέμισα με ζάχαρη άχνη, 1 βανιλια, 1/2 σφηνάκι κονιάκ, 250γρ κουβερτούρα λιωμένο
Εκτέλεση:
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ όλα μαζί εκτός την κουβερτούρα που το βάζω στο τέλος.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις φέτες και το σιρόπιαζούμε με 1 ποτιρι πορτοκαλάδα με την βοήθεια του πινέλου.
Το βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο στρώση παντεσπάνι κρέμα λίγα σταγόνα σοκολάτας ξανά δεύτερο στρώση και το τρίτο το ίδιο στα πλάγια έβαλα λίγα τρουφακια σοκολατασ
το έβαλα στο ψυγείο για 4ώρες μετά έτοιμασα το γλασω.
Υλικά για το γλασω
200 γρ κουβερτούρα, 1 κσ βούτυρο,
1κσ μέλι, 2κσ γάλα. Όλα μαζί σε μπολ και το έβαλα για 2″ στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύουμε καλά με την σπάτουλα να γίνει μια απαλό κρέμα
το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα, για στολίδια βάζουμε ότι μασ αρέσει.
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.