Συνταγές
Γίνονται το κάτι άλλο – τραγανά κολοκυθάκια παρμεζάνας στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1/2 Κιλο κολοκυθακια
1/2 πακετο πατατακια με ριγανη θρυμματισμενα στο μουλτι
3 κουταλιες σουπας παρμεζανα
3 κουταλιες κορν φλαουρ
1 αυγο
αλατι παπρικα γλυκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκυθακια σας πατατες στικς κ αλατιζουμε ελαφρα και αφηνουμε στην ακρη να στραγγίξουν
Χτύπησα το αυγο σε ενα μπολ και το αφησα στην ακρη
Κόβουμε τα πατατακια στο μουλτι μου και τα ανακατευουμε με την παρμεζανα το κορν φλαουρ και την παπρικα τελος βάζουμε τα κολοκυθακια πρωτα στο αυγο και μετα στο αλλο μειγμα .
Τοποθετουμε πανω σε λαδοκολλα και ψήνουμε στο φουρνο στους 220 μεχρι να ροδισουν πολυ καλα
Για το ντιπ γιαουρτιου
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδ
1/2 φλιτζανι ψιλοκομμενο ανηθο
Αλατι
2 κουταλιές της σουπας μαγιονεζα
2 κουταλιες της σουπας χυμο απο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνυετε όλα τα υλικα μαζι, ανακατευετε καλά και παγωνετε τη σαλτσα στο ψυγείο για 30
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια! Ποιος μπορεί να αντισταθεί;.
YΛΙΚΑ
Οσα κολοκυθάκια θέλετε [εδώ χρησιμοποίησα 2 στρογγυλά]
λάδι [κατά προτίμηση ηλιέλαιο]
αλάτι
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις τηγανιτές πατάτες [μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε η,στρογγυλά ,η τα κανονικά κολοκυθάκια]
Τα βάζουμε στο σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να ιδρώσουν .
Σε μία νάυλον καθαρή σακούλα βάζουμε αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι .τα τινάζουμε και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι ΄.Τα βάζουμε σε πιατέλα όταν τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι .Γίνονται πετανόστιμα ,δοκιμάστε τα !!
Σημείωση
Τα αφήνουμε να ιδρώσουν γιατί κατ αυτόν τον τρόπο κολλάει το αλεύρι επάνω τους και κατά το τηγάνισμα γίνονται πολύ τραγανά!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ