Γλυκα
Τρουφάτο – μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας από την Αργυρώ
Υλικά Συνταγής Για το κέικ 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γραμ. 1½ φλ. ζάχαρη 6 αυγά 2 βανίλιες 1 φλ. γάλα 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλ. τρούφα Για το σιρόπι 2½ φλ. νερό 2½ φλ. ζάχαρη Για την κρέμα σοκολάτας 4 γεμάτες κ.σ. κακάο 10 κ.σ. άχνη ζάχαρη […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ
1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γραμ.
1½ φλ. ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τρούφα
Για το σιρόπι
2½ φλ. νερό
2½ φλ. ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη
Για επικάλυψη
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το τρουφάτο μυρμηγκάτο, χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Αφού σιροπιάσουμε και αφήσουμε να κρυώσει καλά το γλυκό, τυλίγουμε με μεμβράνη, ολόγυρα το ταψί μαζί με το γλυκό. Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες, ώστε το σιρόπι να διατρέξει όλη την πίτα. Απολαύστε σιροπιαστό γλυκό, καλά ποτισμένο, και χωρις να κολυμπάει στο σιρόπι.
Extra Μυστικά
-Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-Το ταψί μακρόστενο 35×27 εκατοστά ή στρογγυλό 34 εκατοστά.
-Προτεινόμενο ψήσιμο στις αντιστάσεις, κάτω σχάρα στους 170 βαθμούς C. Εναλλακτικά, ψήσιμο στον αέρα στην -μεσαία σχάρα, στους 160 βαθμούς C. Ο φούρνος πάντα πολύ καλά προθερμασμένος.
-Για τέλειο σιρόπιασμα, το γλυκό να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.
-Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο γλυκό, αφού κρυώσει τελείως από το σιρόπιασμα.
-Παγώστε το γλυκό στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.