Συνταγές
Κλασσική αξία το τυρόψωμο – κάτι γρήγορο για τα παιδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
Μισο κιλο αλευρι
1 φακελακι ξηρη μαγια
2 κ.σ.γαλα
2 κ.σ.ελαιολαδο,λιγο αλατι και νερακι οσο να γινει η ζυμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την σκεπαζουμε με μεμβρανη και την αφησα για μιση ωριτσα. Κάνουμε δυο μπαλακια, τα ανοιγουμε με τον πλαστρι,εβαλα μπολικη χοντροτριμμενη φετα και το κλείνουμε σαν μισοφεγγαρο.
Τα βρεχουμε με λιγο νερακι, ρίχνουμε σουσαμι και στον φουρνο αμεσως.
Ψήνουμε στους 190 για τρια τεταρτα περιπου στις αντιστασεις.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για τυρομπουκίτσες με βούτυρο και σκόρδο
Υλικά για τη ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
100 ml γάλα φρέσκο
200 gr. Γιαούρτι
2 κ.γ.μπέικιν
2 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
80 ml σπορέλαιο
Γέμιση
Κυβάκια φέτας μαλακής
Βούτυρο σκόρδου
50 gr.βούτυρο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σκόρδο λιωμένο ( περίπου 2 σκελίδες}
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά ,το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι , το μπεικιν, τη μαγιά, το αλάτι και φτιάχνουμε μία απαλή και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Φτιάχνουμε το βουτυρόσκορδο. Λιώνουμε το βούτυρο , ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αλοίφουμε ένα ταψάκι με το μείγμα βουτύρου σκόρδου.
Παίρνουμε ζύμη περίπου όσο ένα καρύδι την ανοίγουμε , βάζουμε ένα κομματάκι φέτας , κλείνουμε και τοποθετούμε στο ταψάκι.
Αφού γεμίσουμε το ταψάκι αλοίφουμε με το βουτυρόσκορδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά .Μόλις βγάλουμε τις τυρομπουκίτσες από το φούρνο τις αλείφουμε πάλι με το μείγμα βουτύρου σκόρδου.