Συνταγές
Πάντα πριν τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε φοινίκια – τα πιο νόστιμα σιροπιαστά μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φοινικια 1/2 δόση
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλιές σουπας ποτό ( έβαλα ούζο)
3-3.1/2 κουπες αλεύρι που φουσκώνει
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 κουταλιές σουπας μέλι
Στο τέλος λίγο ποτό ( ούζο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα στο μίξερ τη ζάχαρη, λάδι, ποτό, καλά μετά το γιαούρτι .
Μετά πρόσθεσα το αλεύρι με το μπέικιν και κανέλα δουλεύοντας με το χέρι.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα.
Εκανα μπαλακια σαν καρύδι το πάτησα με το χέρι σε πιατάκι με σχέδιο και το δίπλωσα όχι σφιχτά.
Έψησα στους 180 β, για 20 λεπτά.
Όταν κρύωσαν εβρασα το σιρόπι έβαλα το ποτό στο τελος
και τα βούτηξα για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε μεριά,τα έβγαλα στα ταψιά να κρυώσουν και τα έβαλα σε πιατέλες.
Το λίγο σιρόπι που εμεινε το στράγγισα και το φύλαξα στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένα φοινίκια, τα αυθεντικά .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Xatzhstamatioy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 ποτήρι ελαιόλαδο , 1,1/2 ποτ λαδί ελαφρύ, 1/2 ποτ νερό με μια βανιλίνη, 1/2 ποτ ζάχαρη, 1 ποτ σιμιγδάλι ψιλό, 1 ποτ πορτοκαλάδα 1 μπέικιν 1 κ.γλ κοφτό σόδα, μπόλικο ξύσμα λεμονιού. Αλεύρι γοχ όσο σηκώσει συνήθως 1 κιλό πάνω κάτω.
Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη ,3 νερό, μαυράκι κανέλας, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, φλούδα λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Το σιρόπι θέλω να είναι κρύο εντελώς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό το ξύσμα, το μπέικιν, Πιάνουμε με τα χεριά και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι σιμιγδάλι και την πορτοκαλάδα στην οποία έχουμε ρίξει τη σόδα .Δεν ταλαιπωρούμε τη ζύμη. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγάλουμε από το φούρνο με κρύο το σιρόπι
Μπορούμε αν θέλουμε να μην σιροπιάσουμε αρκεί να βάλουμε 1 ποτήρι ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Xatzhstamatioy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”