Συνταγές
Πω πω σούπερ λαχταριστό – ένα πολύ νόστιμο κέικ με φυστικοβούτυρο και σταγόνες κουβερτούρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
1/2 φλυτζανα φυστικοβουτυρο
1 φλυτζανα σπορέλαιο
1 1/2 φλυτζανα ζάχαρη καστανη
1 φλυτζανα χυμό πορτοκαλι
1 σφηνάκι λικέρ
Ξύσμα πορτοκαλι
1 κουταλια σούπας μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με σύρμα
Προσθέτουμε το χυμό, το φυστικοβουτυρο, το λικέρ, το ξύσμα και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και το αλεύρι με το μπέικιν και Συνεχιζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
Λαδωνουμε και αλευρωνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα
Ψηνουμε σε 175 βαθμούς για 50 λεπτά αντιστάσεις
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας φυστικοβούτυρο σε 5′
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζάνια αράπικα φιστίκια καθαρισμένα [άψητα]
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τα φιστίκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στη συνέχεια τα θρυμματίζουμε στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλάτι.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το τοποθετούμε σε αεροστεγές βαζάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.