Συνταγές
Ήρθε η τούρτα κατσαρόλας για κάθε περίσταση – εύκολη εκτέλεση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 γάλα εβαπορέ, 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό, 8 κουταλιες σουπας ζάχαρη, 5 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ,.Ανακατευω μέχρι να πήξει. Βγάζω την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνω 1 βιτάμ ,1 κουβερτούρα και 2 κάψουλες βανίλια.
Στο τελος σπάω σε κομμάτια 1 1/2 πακέτο πτι μπερ και τα ριχνω στην κατσαρόλα.
Ανακατευω καλά και αδειαζω σε πυρεξ. Στρωνω καλά. Μετα χτυπάω στο μίξερ καλά ενα ερμολ και προσθέτω ενα ζαχαρουχο.Απλωνω την κρέμα και ρίχνω τριμμένη σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για πανεύκολη τούρτα σοκολάτα!
Η τούρτα μας εκτός από εύκολη είναι και πολύ οικονομική! Δοκιμάστε να την φτιάξετε πρωί για να την απολαύσετε δροστιστική το απόγευμα. Επίσης αν δεν έχετε γκραν μαρνιέ χρησιμοποιήστε λικέρ της αρεσκείας σας!
ΥΛΙΚΑ
1 γάλα σοκολατούχο
1/4 κούπας γκραν μαρνιέ
300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
Για τη γέμιση
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κροκάδια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
125 γρ. κουβερτούρα σε καρουλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σοκολατούχο γάλα, στο οποίο έχουμε ρίξει και το γκραν μαρνιέ, για να πάρει άρωμα και τα στρώνουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγύ, προσθέτουμε τα κροκάδια και τη λιωμένη σοκολάτα (η σοκολάτα πρέπει να είναι χλιαρή).
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα σαβουαγιάρ, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Γαρνίρουμε με σαντιγύ και καρουλάκια σοκολάτας.
www.briefingnews.gr
Το διαβάσαμε εδώ