Συνταγές
Εύκολη εκτέλεση για έναν γρήγορο σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σπορέλαιο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 γαρύφαλλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
χυμό από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και προσέχουμε να μην αρπάξει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε ,σε χαμηλή πάλι φωτιά, μέχρι να πήξει.
Βάζουμε σε φόρμα ή πυρέξ το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη και ανάλογα τα γούστα μας πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.
Εάν θέλετε στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρμ. Σιμιγδάλι χονδρό
125 γρμ. Βούτυρο λούρπακ
ΣΙΡΟΠΙ
2 Κούπες νερό
Χυμό απο ένα πορτοκάλι & ξύσμα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας σταφίδες
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει 5-7 λεπτά.
Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ελαφρά, και το ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, το ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας μας, είναι έτοιμος.